Is gerecycled kunststof het bouwmateriaal van de toekomst?

publication

Op 10 januari 2019 is het rapport ‘Transitie kunststoffen’ gepubliceerd door de Gemeente Rotterdam waarin de mogelijkheden zijn verkend om de toepassing van kunststofrecyclaat te vergroten in de infrasector, specifiek in riolering en waterbouw.

Duidelijk is dat er twee voordelen zijn aan het toepassen van kunststoffen in de infra, namelijk: 1) het is gewicht besparend (kilogrammen) en 2) het vraagt minder onderhoud. Binnen het onderzoek is een inventarisatie gedaan van de markmogelijkheden en zijn er twee workshops met marktpartijen uit de keten en publieke opdrachtgevers/inkopers gehouden. LogiCE praatte mee en paste de value hill benadering toe tijdens de startbijeenkomst (blz 5-6). Het resultaat van het onderzoek is inzicht in de mogelijkheden voor de toepassing van gerecycled kunststof in riolering en waterbouw en een stappenplan om aan de slag te gaan met de inkoop van deze producten. 

Komend jaar zal verder met inkopers en projectmanagers en marktpartijen concrete toepassingen van circulaire producten worden aangejaagd middels een programma en verschillende workshops.

De volledige rapportage vindt u hier.

De rapportage is vanuit gemeente Rotterdam in samenwerking met AMROR en het regionale netwerk Regioingenieurs tot stand gekomen.

Twitter LinkedIn™ Facebook
Written by Carien van der Have on 18-01-19

Do you want to comment on this library-item?

Latest comments

De rapportage ‘Transitie kunststoffen’ van de Gemeente Rotterdam onderzoekt met marktpartijen de mogelijkheden voor de toepassing van gerecyclede kunststoffen in riolering en waterbouw.

Initiator

Participants