Bijeenkomst Redesigning the Value Chain TEXTIEL

publication

Op 18 mei organiseerde het Lectorenplatform CE een bijeenkomst over Redesiging the Value Chain: Textiel. Ruim 50 lectoren, ondernemers en andere experts gingen met elkaar in geprek over wat er nodig is om de textielketen circulair te maken.

Tijdens de bijeenkomst deelden Jens Oelerich (associate lector Sustainable Textiles bij Saxion Hogeschool), Mark Lepelaar (projectleider en hoofdonderzoeker RECURF HvA) en Marja Exalto Sijbrandts (onderzoeker Process Innovation and Information Systems) belangrijke inzichten uit hun onderzoek. 

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst gingen deelnemers uiteen in vier breakout sessies. 

Remi Veldhoven, Co-Founder van Eigendraads, nam deelenmers mee in gesprek over de noodzaak tot het creëren van een waardevolle bestemming voor afgedankt textiel. Maar hoe zorgen we er voor dat individuele partijen zich samen eigenaar voelen om de keten circulair te maken? En wat betekent dit voor de rol van ketenpartners?

Jeannine Butzelaar, directeur Jolo Fashion Group & CEO Cleandey voerde een pleidooi voor een integraal plan voor circulaire mode in Nederland, en hoe we kunnen toewerken naar een integrale aanpak om een circulaire mode/textiel-keten in Nederland van de grond te krijgen. 

Ellen Sillekens, innovatiemanager bij Sympany pleitte voor een open source database waarin diverse soorten (postconsumer) textiel zijn opgenomen, die verbonden is met diverse identificatie divisies. Tijdens de sessie gaan we in gesprek hoe een opensource database een versnelling teweeg kan brengen voor het circulair verwerken van textiel.

Laura Suijkerbuijk, director Strategy & Development van de Swapshop ging in gesprek met aanwezigen over nieuwe businessmodellen en de rol van de retailer hierin met eeen toekomstige circulaire productlijn en de uitdagingen en kansen die zij hier zien (zowel B2B als B2C)


Het verslag van de bijeenkomst is weergegeven in de vorm van een mooie tekening hieronder, gemaakt door Betina van Bord en Stift. 

Twitter LinkedIn™ Facebook
Written by Dianne de Fijter on 20-05-21

Do you want to comment on this library-item?

Latest comments

Op 18 mei organiseerde het Lectorenplatform Circulaire Economie een mooie bijeenkomst: Redesigning the Value Chain.

Initiator

Participants