Proteus Smart Displays: herbruikbare retail promotiedisplays

question

Veel supermarkten maken gebruik van tijdelijke displays om een specifiek product tijdelijk te promoten. Deze displays zijn doorgaans gemaakt van bedrukt karton dat naderhand afgedankt wordt en ze nemen veel volume in tijdens transport. Proteus Smart Displays biedt een alternatief!

De displays van Proteus Smart Displays zijn ontwikkeld in samenwerking met grote marktpartijen. Zij gaven aan dat deze displays een doorbraak zijn in de huidige markt voor promotiedisplays.

De Proteus Smart Displays hebben een aantal unieke eigenschappen die hiervoor zorgen:

  • Modulair frame: Ze bestaan uit een lichtgewicht, modulair, metalen frame dat in verschillende configuraties en afmetingen kan worden opgebouwd. Hierdoor is het frame herbruikbaar en geschikt voor verschillende productgroepen. Hier overheen wordt een bedrukte kartonnen 'sleeve' bevestigd waarop de promotieteksten zichtbaar worden gemaakt.
  • Opvouwbaar: Wanneer het frame niet in gebruik is kan het worden opgevouwen tot een plat pakket. Dit scheelt ruimte tijdens de opslag en tijdens het transport naar de leveranciers.
  • Multifunctioneel: Door de teloscopische buisverbindingen is het frame gechikt voor producten van verschillend gewicht en formaat. De aanpasbare kartonen 'sleeves' zorgen voor een eigen uitstraling per promotiecampagne.
  • Kansen voor Big Data & IoT Technology: Doordat de metalen frames worden hergebruikt kan er door middel van een Track & Trace systeem inzicht worden gekregen in het gebruik en het transport van de displays. Dit biedt kansen voor optimalisatie van de planning, de transportbewegingen en het verminderen van niet volledig gebruikte capaciteit. 

Op dit moment worden de eerste prototypes gemaakt en getest in samenwerking met enkele grote marktpartijen. De uitdaging van dit moment is:

Van welk materiaal moet de display gemaakt worden?

Om het product circulair te maken moet er een materiaal gekozen worden dat

  • de functies van het product kan vervullen,
  • een lange levensduur heeft, en
  • past in een gesloten materiaalkringloop.

Er wordt nu gekeken naar verschillende metalen maar ook naar hergebruikte kunststoffen. Door middel van een LCA studie worden verschillende opties vergeleken.

Ook worden er verschillende gebruiksscenario's onderzocht. Moeten de displays in het bezit zijn van, en opgeslagen worden bij de retailer, de supermarktlocaties, of de productleveranciers? En welke logistieke bewegingen zijn nodig in elk scenario? 

Heb jij ideeën hierover? We zijn benieuwd! Laat het weten via een bericht in de reactieruimte.

 

 

Proposed solutions (0)

Twitter LinkedIn™ Facebook
Written by Carien van der Have on 13-09-17

Do you want to comment on this challenge?

Latest comments

28 Nov 2017
Comment from Carien

Proteus Smart displays heeft de Greener Packaging Award voor bedrijfsmatige verpakkingen gewonnen! https://www.greenerpackaging.be/nl/award/winnaars/2017/

De Proteus herbruikbare display verduurzaamt het gebruik van tijdelijke displays in supermarkten. Door een herbruikbaar en aanpasbaar frame worden het kartonverbruik en de transportvolumes verminderd.

Initiator