Riwald als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven in de circulaire keten van materiaalgebruik

best practice

Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Wij verbinden onze duurzaamheidstrategiën aan SDGs en integreren innovatieve technologiën voor maximale terugwinning uit grondstoffen.

Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Wij verbinden onze duurzaamheidstrategiën aan SDGs en integreren innovatieve technologiën voor maximale terugwinning uit grondstoffen.     

De contouren van onze bedrijfsstrategie liggen in de Circular Framework en Trias Energetica.

Hierbij verbinden wij onze duurzaamheidstrategiën aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en integreren wij innovatieve technologiën voor maximale terugwinning uit grondstoffen.    

Circular Framework

Ons bedrijfsstrategie is ontstaan vanuit de combinatie van de Trias Energetica filosofie en de 3R filosofie, de voorloper van de 9R filosofie. De 3R filosofie is gebaseerd op Recover, Reuse en Recycle van waardevolle ferrous ((staal, gietijzer, RVS, met ijzer (Fe) als hoofdbestanddeel)) en non-ferrous (aluminium, koper, lood, zink, brons, messing, allen materialen met een ander hoofdbestanddeel). Dankzij onze efficiënte operations, in-house productieproces en geografische locaties bezit Riwald Recycling een prominente plek in de recycling industrie binnen Nederland en de rest van de wereld, beide in termen van concurrentievermogen en capaciteit. Wij hebben als doel om een ‘circulaire hub’ te worden waar alle flows samenkomen in ons ecosysteem - complexe producten transformeren naar pure grondstoffen en die logistiek gezien duurzaam transporteren naar bedrijven in de maakindustrie. De economie zou dan draaien op teruggewonnen grondstoffen en er zouden geen ‘nieuwe’ grondstoffen meer nodig zijn.

Trias Energetica

Met de Trias Energetica filosofie wordt de energiezuinige aanpak van Riwald Recycling in drie stappen gerealiseerd: 1) wij beperken de energievraag zoveel mogelijk; 2) wij passen waar mogelijk duurzame bronnen toe; en 3) wij vullen de restvraag naar energie zo efficiënt mogelijk in met behulp van fossiele bronnen. Riwald Recycling investeert continue in een groene toekomst en maakt gebruik van een unieke hightech granulator in combinatie met daaraan gekoppelde afscheidingsinstallaties voor een maximaal rendement van terugwinning. Bovendien gebruikt Riwald Recycling elektrische scharen en kranen die milieuvriendelijk, brandstofbesparend en geluidsreducerend zijn. In combinatie met ons duurzaam transport is Riwald Recycling één van de meest innovatieve (metaal) recyclingbedrijven van Nederland en de rest van de wereld.

Twitter LinkedIn™ Facebook
Written by Ömer Avci on 14-07-21

Do you want to comment on this best practice?

Latest comments

Als één van de meest toonaangevende metaalrecyclingsbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd.

Participants